Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и

...
Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и
Коментари Харесай

Методи Лалов: Прокуратурата е фабрика за лъжливи новини

" Прокуратурата от дълго време е потвърдила, че е фабрика за лъжливи новини и институция, която не умее да разкрива обективната истина. Случаят с Иван Гешев е следващото доказателство. Прокуратурата се опита да ни убеди, че това, което виждаме, е нещо друго. В рамките на дни получихме толкоз спорна информация, че занапред прокуратурата в никакъв случай няма да успее да убеди обществото, че това, което сервира като крайна версия, е справедлива истина ". 

Това сподели пред БНР юристът и общински консултант Методи Лалов, някогашен ръководител на Софийския областен съд. 

И добави, че днес и дребните деца се майтапят с прокуратурата: 

" Дотам стигна институционалният срив на тази институция... Прокуратурата е институция на инсценировките, на формалното осъществяване на отговорностите си и бухалка. Не е институция, която работи разпознаваемо, ясно и поредно ". 

Според него и службите, и Министерство на вътрешните работи са институции, които се преобладават от ГЕРБ и от прокурорските осъществявания на Гешев. Затова и няма подозрение, че " те могат да създадат едно официално нападение, с цел да показват Гешев като герой против престъпността ": 

" Ако е инсценировка, това демонстрира институционален разпад и разпад на държавността. А в случай че не е, демонстрира същото - слабостта на тези служби разрешава някой да провежда сходно нещо ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " Лалов акцентира, че съдебната система от дълго време е трансформирала всички гаранции за добра работа в инструмент на работа към задкулисието: 

" Когато няма публичен надзор, тогава надзор върху магистратите слага задкулисието. Иван Гешев е разбеснялото се куче на прокуратурата и единственото потребно, което прави, е, че форсира процесите по проглеждане на обществото за потребност от правосъдна промяна ". 

По думите му случаят с атентата е цялостен неуспех и в никакъв случай няма да се разбере обективната истина. 

Според него Бойко Борисов няма интерес от правосъдна промяна: 

" Гешев и Борисов са страните на една и съща монета. Единият оцелява посредством другия и противоположното. Няма да има правосъдна промяна, с цел да може Гешев да остане без публичен надзор, до момента в който може. И няма да има отговорност на Борисов, до момента в който Гешев е основен прокурор ". 

Методи Лалов разяснява още идния през есента локален избор: 

" Задължително е Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " да се явят дружно. Няма гаранция, че София, Пловдив и Варна са им в забрадка вързани. Кандидатът на ГЕРБ за кмет Георги Георгиев, уверен съм, че ще бъде той, към този момент прави нелоша акция от няколко седмици... Политическа партия и Демократична България закъсняват с кандидатурата, очевидно ще има превес върху обединението, а не толкоз върху съответно име ". 

Той е безапелационен, че всяка колаборация с ГЕРБ е неприемлива и " ще има отрицателен резултат освен в твърдите ядра ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР